The Sun watches what I do, but the Moon knows all my secrets

Pages

Search This Blog

Sunday 26 November 2017

Eating disoreder diary vol. 2 - hospital adventure


Trenutna situacija: Krevet, paket maramica, sprej za nos, pastile za grlo i Nivea krema. Uhvatila sam prehladu. Nije da se čudim, s obzirom koliko sam po bolnicama i pretragama obućena kao da je vani 20 stupnjeva. I prehrana ima prste u tome, ali sam pojela dvije žlice špinata, jednu šnitu kruha i komadić piletine neki dan za ručak! To me je toliko zasitilo da uopće nisam bila gladna navečer, ali to je bio moj prvi ručak u... Dva mjeseca?

Prošli tjedan sam provela u dnevnoj bolnici u Vinogradskoj. Kad su mi željeli izvaditi krv iz vene nisu mogli, jer nisam imala krv, već neku zgusnutu tamnocrvenu tekućinu koja se jedva micala u epruveti pa su mi rekli da moram piti sto litara vode dnevno. U životu nisam popila toliko vode koliko sam popila prošli tjedan. (Nije imalo rezultata, i dalje mi je bila pregusta.)

Obavila sam sve moguće i ne moguće preglede; od mozga, gustoće kostiju do snimanja pluća i ultrazvuka srca...

U bolnici su mi dali i ručak, koji je izgledao fantastično; juhica, kuhani kupus u sosu i mesna štruca, ali nisam to mogla pojesti, iako znam da je bio jako ukusan, u mojoj glavi su se nizala pitanja o tome što je unutra, ima li mlijeka unutra ili nekog začina unatoč tomu što je to bolnička hrana.

Kad sam otišla na ultrazvuk srca, doktor mi je rekao da je sve u redu sa srcem, ali ako nastavim s ne jedenjem, oslabit će mi svi organi, uključujući i srce. Ja sam to znala i prije, ali kad ti netko drugi to kaže, nešto u tebi se pobuni protiv te činjenice.

Par dana kasnije...

Svaki put kada se dvoumim hoću ili neću jesti, razmislim o njegovim riječima i mom životu općenito, jer ne želim provesti ove godine po bolnicama, već želim uživati u životu i hrani, po mogućnosti.
Iako sada jedem, moj dnevni unos kalorija je oko 700-800 kalorija, što ne zadovoljava dnevni unos kalorija, pogotovo ne u ovom stanju u kojem trebam nadoknaditi izgubljene elektrolite.

Ipak, dobila sam nešto energije i svaki dan ujutro idem u šetnju s Čupkom. Obavili su sve pretrage na meni i zaključili da je samnom fizički (zasad) sve u redu.

Svaki dan je drugačiji; ponekad ni ne razmišljam o hrani, a ponekad pojedem samo doručak kao što je jučer bio slučaj. Od jučer sam smršavila kilogram. Danas sam ipak jela, ali nedovoljno. Popila sam čaj od Majčine dušice koji je bio fin, ali sam se ipak uplašila.

Razmišljam o hrani od 0-24. Doslovno. Ponekad imam noćne more o hrani te se budim po noći, a ponekad se trgnem iz sna ali se ne sjećam što sam sanjala.

Jučerašnje ne jedenje toliko me iscrpilo da se jutros nisam mogla ustati iz kreveta. Morala sam pozvati mamu da mi pomogne ustati, kao da sam invalid. Zato sam pojela nešto dvopeka s džemom od marelice nakon što sam uspjela ustati.

Dosad sam učila kod kuće jer nisam bila u stanju ići u školi, i još uvijek nisam, ali... Odlučila sam da sutra odem na par sati, jer se dosađujem kod kuće i samo razmišljam o hrani, a i dobro bi mi došla promjena.
Kad sam to rekla mami, ona je mislila da se šalim, a kad je shvatila da sam ozbiljna, pristala je, ali na nekoliko sati, baš kako sam ja i mislila.

Naravno, to znači da ću sutra morati jesti, ali mislim da to neće biti veliki problem. Samo me je strah da ne primjete da sam drastično izgubila na kilaži, a vjerujte mi, teško je ne primjeiti. Zato sam pošla u potragu najvrećastije odjeće koju imam u ormaru, ali sam shvatila da sva odjeća izgleda vrećasto na meni.

Vidjet ćemo što će biti sutra.

I to je sve što sam željela napisati. Hvala vam na svim komentarima podrške, puno znače kad nemam podršku određenih osoba <3 planiram napraviti "What I eat in a day" post, pa recite ako ste za u komentarima :)

Instagram (na mojem storiju imate puno informacija o nadolazećim postovima): @_moonstears_
Facebook: moonstears
Twitter: @moonstears05

18 comments:

  1. Ja sam se bukvalno naježila i oči su mi pune suza. Stvarno mi je žao zbog svega kroz šta prolaziš. Tako bih volela da sam blizu tebe i da mogu na bilo koji način da ti pomognem. :( Molim te, ne odustaj, idi do kraja. Izborićeš se, veruj mi! Imaš moju punu podršku. Ako ti ikad išta bude zatrebalo u životu i ako ti ikakako mogu pomoći, računaj na mene.

    My blog: Ana's blogger life

    ReplyDelete
  2. A joj, vjerujem da ti nije lako, ali moraš biti jaka i puno jesti radi zdravlja! Želim ti što brži oporavak i da ponovno budeš kao što si bila i prije <33
    Novi post -> This is my life

    ReplyDelete
  3. Žao mi je što se suočavaš sa svim ovim. Ispratila sam i tvoj prethodni post vezanim za ovo, i htjela sam te pitati da li je moguće da postaješ anoreksična? S obzirom da ništa ne jedeš, niti osjećaš glad, možda je povezano s tim, jer je to sve nekako psiha, a kao što su ti i doktori saopštili fizički je s tobom sve u redu. Nadam se da ćeš se uskoro oporaviti od toga lošeg što ti se dešava u životu i utječe na tvoje zdravstveno stanje. Voljela bih vidjeti taj post :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je dijagnosticiran poremecaj u prehrani, ali nije anoreksija jer nemam problema s svojom tezinom (sada imam, naravno, ali prije nisam) a imam fobiju koja me je i prije sprijecavala da jedem,ali me nije dovela do poremecaja u prehrani. Hvala ti ❤

      Delete
  4. Ajoj samo,trudi se jesti pa makar i ne mogla,misli na svoje zdravlje i samo ostani jaka! Nije lako,ali uz jaku volju je izvedivo :)
    Želim ti što brži oporavak i da što prije možeš uživati u hrani i pošteno se najesti i ići normalno u školu i više nikada ne otići u bolnicu i uživati kako i zaslužuješ ❤ Kisses ❤

    tipicnateenagerka.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Pas mater. Meni je ovo toliko loše čitati. I toliko mi je žao što ti se sve ovo događa. I toliko mi je teško gledati tj. čitati kroz što prolaziš jer u ovo kratko vrijeme što sam te upoznala mi se činiš jako draga. Zaslužuješ jesti normalno i ići u školu i misliti o fakultetu koji ćeš morati upisati za nekoliko godina, zaslužuješ biti sretna i izlaziti vani s vršnjacima! Želim ti svu moguću sreću i brz oporavak!:)♥

    sretnisanjar.blogspot.hr

    ReplyDelete
  6. Prvo mislim da je jako hrabro pisati postove na ovu temu. Svaka cast. Toliko su iskreni, i to se vidi <3. Nadam se da ces se uskoro osecati bolje <3. Saljem ti svu mogucu ljubav i podrsku <3 Sad sam procitala prvi deo ove serije postova i moram ti reci da mi je jako zao sto prolazis kroz ove glupost.

    http://mellowcent.blogspot.rs

    ReplyDelete
  7. Jao draga, zaista je grozno sve ovo kroz šta prolaziš. Svi smo mi uz tebe, svi te podržavamo, i želimo ti svu sreću ovog svijeta. Brzo se oporavi i budi sretna, jer to zaista zaslužuješ.

    Amaterska Umjetnost ♡

    ReplyDelete
  8. Drž´ se! Uz tebe smo!

    Pratim te!
    https://mysweetescapemasha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Žao mi je što tako mlada i draga djevojka mora prolaziti kroz ovakvu katastrofu. Ne mogu ti reći ništa drugo osim da znam da si dovoljno jaka da uspiješ iz ovog stanja izaći kao borac, jer zračiš jednom divnom energijom. :) Ostani pozitivna i vjeruj da će sve biti u redu. Uz tebe smo, a sve je lakše kad nisi sama.

    Vjeruj, nikad nećeš biti sama, zato glavu gore curo i ne daj se! ♡

    Podrška iz Hrvatske ❤
    What's up, Ivy?

    ReplyDelete
  10. Jako mi je žao što prolaziš kroz ovakve stvari, ali kao što moj omiljeni citat kaže: "God gives his hardest battles to his strongest soldiers." Sigurna sam da si dovoljno jaka da se izboriš s ovim, znaj da smo svi uz tebe i da te želimo vidjeti sretnu. Moraš misliti na svoje zdravlje i truditi se da svaki dan jedeš makar malo više nego onaj prethodni. Ako imaš potrebu pričati s nekim ili se osjećaš loše, tu sam :)
    Svrati: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. joooj, bas mi je zao sto ti se ovo dogada, ali moras biti hrabra, natjeraj se jesti, samim tim kada pocnes jesti, zeludac ce ti se rasiriti i trazit ce te hranu, natjeraj samu sebe, a ja vjerujem da ces uspjeti <3

    Blog: MagdalenaŠ.

    ReplyDelete

Copyright @ moonstears. Blog Design by KotrynaBassDesign