The Sun watches what I do, but the Moon knows all my secrets

Pages

Search This Blog

Sunday 6 August 2017

I become a vegetarian for a week


Nisam neki ljubitelj mesa, tako da ovo ne bi trebalo biti zahtjevno.

Od malena želim postati vegetarijanka. Nikada nisam voljela meso, jela sam samo puretinu i piletinu, ali se nikada nisam odvažila na takav korak.
Danas sam samoj sebi rekla: "Probaj na tjedan dana, pa što bude, bit će."
Narednih tjedan dana svaki ću dan pisati svoje misli.

Također, na samom dnu posta sam vam pripremila neke odjevne predmete za jesen i novu školski godinu, jer priznali mi to ili ne, škola ubrzo počinje. U komentare mi napišite koji je vam je odjevni predmet najdraži!

1. dan
Prvi dan je prošao. Mama je pekla meso za ručak, ali me uopće nije privlačilo, jedino mi je nedostajala čajna pašteta koju jedem svakog ljeta, ali nije sad da nisam mogla živjeti bez nje.
Za ručak sam imala tjesteninu u vegetarijanskom umaku.

2. dan 
Otišla sam u veganski  restoran i bilo je preukusno! Za večeru sam imala popečke od povrća i jogurt. Primjećujem male promjene na licu. Pila sam više vode nego inače, ali vani je pakleno vrijeme pa me i ne čudi. Sutra ujutro ću popiti čašu vode prije doručka.

3. dan
Ustala sam "na lijevu nogu". Ništa mi se neda, loše sam raspoložena i umorna.  Čak mi ni moja omiljena kava nije pomogla... Vjerojatno sam umorna zbog vrućine.
Sudjelovala sam u jednom web predavanju o populariziranju bloga i bilo je super!
Jede mi se piletina, ali ništa strašno.  Imala sam povrtno varivo za ručak.


4. dan
Danas sam pila vodu ko luda! Stalno sam bila žedna. To je utjecalo i na moju energiju tokom dana.
Nije mi bilo kraja! Ovo je jedan od rijetkih dana kad me inspiracija pere 100 na sat, ali nije da se bunim...

5. dan
Zadnji dan bez mesa! Meso mi je počelo zaista nedostajati, iako nisam mislila da ću to reći.
Na plaži nisam jela paštetu, kruh i rajčicu iako je to dugogodišnja tradicija... Nema dana kad se to ne jede na plaži... Mislim da ću sutra pojesti neku finu paštetu. Zaslužila sam! Baka se čudi da sam izdržala pet dana bez mesa.

Nakon svega, neću postati vegetarijanka, ali je ovo bilo jedno lijepo iskustvo. Još se razvijam i trebam jesti raznoliku hranu.
Recite mi, bili ste postali vegetarijanac na pet dana?

Instagram: @_moonstears_
Twitter: @moonstears05
Facebook: @moonstears05

<3

M.

30 comments:

  1. Originalan post sigurno!
    Obozavam tvoj blog.
    Ja sam takodje imala jaku zelju da prestanem jesti meso ali nekako se uvek oduprem tome.
    Kada jedem piletinu i pomislim na tu zivotinju ja sam onako.. um ne, i jednostavno mi ta hrana postane grozna.
    Tacno je sto se tice samo promene lica, ja kada sam se hranila zdravo mesec dana meni se lice mnogo poboljsalo i nisam imala bubuljice cak nisam nikakavu bb kremu stavljala jer nisam imala potrebe za njom. :)
    Svidja mi se sto si iskrena na svom blogu i originalna. Slike su predobre naravno!
    I zeljno iscekujem onaj post o zaradi na blogu! :)

    Novi post, pogledaj ako zelis: http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/
    Instagram bloga: marija.lalala

    ReplyDelete
  2. Nikad dosad nisam čitala nešto ovako, baš je zanimljivo. Ja bih se iskreno odvažila na nešto tako, jer od mesa mogu da jedem samo belo, pileće. Međutim verovatno ne bih mogla to da izdržim duže od nedelju dana jer mnogo volim jaja u svim mogućim oblicima...

    Lifelover’s diary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti <3 Vegetarijanstvo je način prehrane koja ne ukljućuje meso, a vegnastvo ništa životinjskog podrijetla.

      Delete
  3. Odličan post kao i ideja za njega naravno, mnogo mi se sviđa što si puna motivacije to odradila i iskreno bilo bi lepo ako bi to ponovila nekad ponovo, em se ti bogatiš iskustvima em ti se telo pročišćuje :) Mene je iskreno vegetarijanstvo oduvek na naeki način privlačilo i probala sam na mesec dana, ali više od toga nisam izdržala ahaha :( Tako da tebi savetujem da takođe odeš i testiraš svoje granice :) <3 <3 <3



    Boomy's Place

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitivno je bilo lijepo iskustvo :) Hvala ti <3

      Delete
  4. Iskreno ne znam da li bih se mogla odvažiti na neko takvo iskustvo. Ja sam osoba koja mnogo voli životinje, a sam dokaz je što želim da postanem veterinar i otvorim azil, ali pored svega toga volim da jedem meso. Nije to dobra kombinacija, ali smatram da je uredu. Moje mišljenje je ko voli vegerijansku ishranu i ko zaista srcem uživa u tome, neka to ostane, ali mislim da ne treba nikoga siliti na nešto. Vjerujem da ti je to bilo prelijepo iskustvo i drago mi je da si prošla kroz njega ❤️❤️❤️

    Marija's blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako je, nikoga ne treba siliti. Ovo je bilo zabavno iskustvo. :*

      Delete
  5. Baš drugačiji post! Sviđa mi se,ali nikada ne bih mogla,ni na pet dana,biti bez mesa.Čisto iz razloga što je većina stvari koje radimo doma na bazi mesa,a i nisam preveliki ljubitelj povrća bez nekog mesnog dodatka.Ipak,sigurno je lijepo iskustvo i korisno za probati.Možda se jednom odlučim,ne znam..
    Joj,kako sad razmišljam,baš mi se sviđa ovaj post,svaka čast! :)
    Uniquisi

    ReplyDelete
  6. Svaka čast, zaista! Ja ne znam kako bih izdržala, ali vjerujem da se sve voljom može postići. :D Voljela bih da postanem vegeterijanac jednog dana, uvijek me to privlačilo IAKO MRZIM POVRĆE xD ♥♥♥

    Novi post -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/trikovi-za-bolje-stilizovanje.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitivno! Sve se može kad se hoće! :*

      Delete
  7. Great post! If every person would do that for only a week it could already save so many animal lives. :)♡

    xoxo
    Lisa from hashtagbeyourself.blogspot.ch | Instagram

    ReplyDelete
  8. Ariana draga, ovo je bio pravi izazov, ali bitno je da si izdrazala! Veoma interesantan post, i jako uzbudljiv za citanje! Ja sam inace neko ko voli meso ali kome tako ponekad dune 'i postanem vegan' na kratko ali stare navike su uvek vracaju.
    Visit me, Gothic

    ReplyDelete
  9. Također nisam veliki ljubitelj mesa, ali volim jesti baš kao ti te neke mesne prerađevine. Vjerovatno bi mi baš zbog paštete ovo predstavljalo pravi izazov. Drago mi je da si ga ti uspješno završila i da si nastavila sa tradicijom na plaži! :)

    Minnah's Life

    ReplyDelete
  10. Bravo,svaka cast!Ja nisam bas sigurna koliko bih uspela u ovome,ali sve se moze kad se hoce haha :)
    Srecno u daljem blogovanju!!

    10 great ways to start your day,prvi post je na blogu ---> livelaughloveblogg.blogspot.com
    Nova sam u blogovanju i bila bih mnogo zahvala ako bi mi ostavila neki komentar ili savet na postu...Hvala u svakom slucaju <3

    ReplyDelete
  11. Svaka čast na tome što si izdržala. Nije da nešto obožavam meso. Mnogo mesnih proizvoda ne mogu ni da gledam, ali ako nešto volim, e onda ga volim istinski. Tako recimo kulen, čajnu, pršutu, pečenje... mogu pogledom da smažem. Da nije tih vrsti mesa, ja bih bez problema bila vegetarijanac. Čak sam i želela da postanem to, ali je pečenje "pokazalo zube". :D Ok, ovo zvuči gadno.

    My blog: Ana's blogger life

    ReplyDelete
  12. Wow, wow, wow! Zašto ja tvoj blog primjećujem tek sada, lol? Uglavnom, divan ti je cjelokupan blog, moram prvo to da pohvalim! Ovaj post je mnogo inspirativan, definitivno ću pokušati s ovim, makar na tih 5 dana!❤

    messy hair and hot coffee 

    ReplyDelete
  13. Zanimljivo iskustvo draga. I ja sam želela da probam da budem vegetrijanac, ali budući da sam lošijeg zdravlja, ne smem da se odvažim na taj korak zbog naglog menjanja isharen.

    Die with memories,not dreams

    ReplyDelete
  14. Svaka čast draga! Ja se ne bih usudila ni da probam na 5 dana da budem vegeterijanac jer ja bez mesa ne mogu. Drago mi je da si ti uspela da ispuniš taj svoj izazov! ♥

    Milica's diary

    ReplyDelete
  15. Sviđa mi se što si uložila energiju i napor da ovo sve smisliš, napišeš i predstaviš nama. Bilo je interesantno zaviriti u tvoj um na nekoliko dana :)
    Mislim da bih izdržala 5 dana, ali volim meso, tako da ga se verovatno ne bih odrekla :)
    Podsećaš me dosta na moju sestru, ona isto ima takva razmišljanja - samo piletinu voli, za ručkom kad mama spremi nešto (a većinom svaki ručak ima meso), ona jedva uzme, a ako i uzme onda je to nešto izmcrvareno.. :D

    Poslednji post iz Italije: Monako, Monte Karlo, Sanremo

    ReplyDelete

Copyright @ moonstears. Blog Design by KotrynaBassDesign