The Sun watches what I do, but the Moon knows all my secrets

Pages

Search This Blog

Sunday 3 September 2017

Okanite se čorava posla! (Dijete)


Jučer čitam Famozu i naiđem na post o dijeti (ne želim navesti više informacija jer ne želim osuđivati autora) i mislim si: "What the actual fuck?".
Famozu čitaju tinejdžerice i djevojčice kojima ne treba dijeta. 
Istina, ima djevojčica i djevojaka s viškom kilograma, ali možda nije do jela, jer višak kilograma može biti uzrokovan hormonalni poremećaj, ali nemojte se sad uplašiti jer je to potpuno druga priča :)
Ali ako baš želite, evo recepta:
Najveći "krivac" je neuravnotežena prehrana i neredovita fizička aktivnost. Zvučim kao doktor.
Hranite se raznovrsnom prehranom, ne nekim smothieima i tim sr*njima, već pravim voćem i povrćem jer se blendanjem postotak nekih vitamina i minerala znatno smanjuje, a imate i zube, pa ih koristite za nešto pametnije od žvakanja žvake.
Ujutro ako možete pojedite jaja jer su puna proteina, za ručak neko bijelo meso s krumpirima i salatom i za desert neka čokolada, a za večeru neko voće i to je to!
Vozite bicikl, rolajte se, plešite i skinut ćete višak kilograma.
Nikako ne preskačite obroke jer to može doći do užasnih posljedica koje ne želim ni spomenuti.

Ali znate što?
Vama ne treba dijeta.

Kako to znam?
Uspoređujete se s modelima, glumicama, pjevačicama koje imaju "zavidnu" liniju, kosu, nokte...
One imaju tim ljudi koji ih uređuje, naporni treninzi i dijete. Vjerojatno ste već to znali, zar ne?
U pubertetu se tijelo mijenja, i zato izgledamo čudno. To je odrastanje.
Tu je i manjak samopuzdanja koji i ja imam, ali vjerujte mi, sve će se to promijeniti, samo treba vjerovati u bolje sutra.
Ako ste pesimist kao što sam ja, u to je malo teže vjerovati jer je to "nerealno", ali ja pokušavam prevariti svoj mozak i nekako uspjevam u tome.

Svatko je lijep na svoj način, samo su nam nametnuli standarde ljepote da bi se osjećali ružno jer bi onda kupovali kreme za lice, maske i ostale preparate za kožu.
Zapatite: Vi ste prekrasni sa svim svojim mana i vrlinama.

Pripremila sam vam i svoje modne komade pod nazivom "My favorites", prolistajte, nadam se da ce te pronaći nešto za sebe :)

Instagram: @_moonstears_
Twitter:@moonstears05
Facebook: moonstears
E-mail: arianastears@gmail.com
Pinterest: @moonstears

<3

M.

13 comments:

  1. Baš sam se ovakvim razmišljanjem vodila pripremajući svoj završni rad za ARTedu izložbu, više o tome pročitaj na mom blogu :) Girly world

    Uopšteno, znam o čemu pričaš jer su se vrednosti potpuno iskrivile. Ne podržavam nenormalnu gojaznost, ali mislim da ako neko sebe voli takvog kakav je - nema razloga da drugi hejtuju. Druga je stvar što nas svi bombarduju sa svih strana pričom ''voli sebe'' a oni sami izgledaju kao da nemaju ni jednu jedinu manu, pa nam je lako da u sebi kažemo: ,,Ma baš tebe briga, pogledaj kako izgledaš, kao avion''. Tako da, glavu gore, treba na sebi da radimo kako fizički tako i psihički! I da, pošto te Famoza podstakla na razmišljanje o ovome, predloži mi o čemu da pišem što bi npr tebi bilo zanimljivo, pošto nisam pisala već duže vreme... ;/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nažalost da. Ni ja ne podržavam pretilost, ali ovo danas nije normalno... Psiha je važna koliko i fizički izgled. Svidjela mi se tvoja recenzija Halseyinog i Duinog albuma, pa možda nešto u tom smislu :)

      Delete
  2. Procitala sam isti clanak na Famozi i slazem se sa tvojim misljenjem. U redu je ako neko zeli da radi na sebi, u ovom slucaju da smrsa, ali u tinejdzerskim godinama to ne bi trebalo da postize dijetom. Kao sto si ti rekla, nek se hrane zdravije, budu fizicki aktivniji i to je to. Odlican post:)

    ReplyDelete
  3. I ja sam pročitala isti članak na Famozi i slažem se sa tobom. Nikad nisam pomišljala da treba da budem na dijeti, i koliko god da sam gledala glumice i pevačice na televiziji nikad im nisam zavidila. Mislim da uvek treba biti zadovoljni sobom, i kad se pogledamo u ogledalo, ne treba da mislimo kako smo se podebljali, kako treba da smršamo, kako smo ružni, već da se samo nasmejemo svemu tome. Sjajan post, draga moja.

    Adda's life

    ReplyDelete
  4. Hey! Hi!
    I really liked the post hehe. I just got to know your blog and I'm following it, will you still give me back?. Thank you. Thank you.

    A hug!

    ReplyDelete
  5. Odličan post, u potpunosti se slažem sa tobom i sve si odlično napisala.

    www.ccaammblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. U potpunosti se slazem sa svim sto si rekla. Niko nije rodjen savrsen. ♡
    Svaka cast. Zapratila sam te, ako zelis uzvrati.
    Mnogo srece u daljem blogovanju!
    https://diadora79.blogspot.ba

    ReplyDelete
  7. Divan post, svaka cast. <3
    Ako zelis pogledaj moj blog i zaprati me, uzvracam. :)
    https://belyfashionadress.blogspot.ba/?m=0

    ReplyDelete
  8. Baš sam skoro odgovorila na nečiji post na tu temu i smatram da je danas TV i Instagram previše fejk.Svi su divni,divna kilaža,šminka sve je tako super.Dok iza svega toga stoji jedna velika laž.To upravo navede dosta djevojčica da počnu sa raznim dijetama, tj. izgladnjivanjima od kojih ništa neće dobiti.Ako žele omršaviti dobra ishrana i vježbanje sve riješava.Polako,ali sigurno.♥

    Bella Place.

    ReplyDelete
  9. What a beautiful photo! (:

    CM | XIII.

    ReplyDelete
  10. Moj naklon. Dovoljno je reci. Svaka cast!!!! <3
    Zapratila sam te, ako zelis uzvrati! <3

    ReplyDelete

Copyright @ moonstears. Blog Design by KotrynaBassDesign